Використання технології препаративної хроматографії

Препаративна хроматографія є потужним інструментом для очищення та відокремлення речовин і застосовується у багатьох сферах науки та промисловості.

Один з основних напрямків застосування препаративної хроматографії полягає у відокремленні та очищенні білків, нуклеїнових кислот та інших біологічних молекул. Так, наприклад, препаративна хроматографія може бути використана для відокремлення та очищення різних типів ферментів, антитіл, гормонів, вірусів та інших біологічних молекул.

Крім того, препаративна хроматографія використовується в хімічній та фармацевтичній промисловості для відокремлення та очищення лікарських речовин, включаючи вітаміни, амінокислоти, гормони, алкалоїди та інші сполуки. 

Ця технологія особливо важлива для очищення хіральних сполук. Використання хіральних стаціонарних фаз стало стандартною методологією для отримання чистих енантіомерів у фармацевтичних дослідженнях і розробці ліків на ранніх стадіях. Завдяки використанню рідинної препаративної хроматографії є можливість отримувати різноманітні енантіомери з їх суміші після синтезу, замінюючи процес створення складних умов для синтезу саме певного ізомеру. Таким чином використання хроматографії значно спрощує та здешевлює процес отримання необхідних у фармацевтиці речовин.

Також вона застосовується для відокремлення та очищення різноманітних органічних сполук:, полімерів, пластифікаторів, реагентів та інших речовин, які використовуються у промисловості.

Препаративна хроматографія широко використовується в наукових дослідженнях у галузях біології, хімії, фізики та інших наукових дисциплін. Наприклад, для відокремлення та очищення різних компонентів з рослинних екстрактів, ефірних олій та інших природних сполук.

Для того, щоб дізнатись більше про метод перейдіть за посиланням.